петак, 4. фебруар 2022.

Partizan - Borac, subota 17h


Sutra dočekujemo Borac u 19.kolu ABA lige. Čačani imaju skor 6-10 (u gostima 4-4) i u ovaj duel ulaze nakon dve vezane pobede i totalno rasterećeni jer su autsajderi. U prvom delu sezone lako smo trijumfovali u hali kraj Morave (86-68) i očekuje se da upišemo novu recku. Nakon senzacije koju je napravila Mega u Pioniru, sada i oni priželjkuju da mogu da naprave novo iznenađenje. Ali mi se najviše pitamo i ako budemo imali ozbiljan pristup pobednik će verovatno biti rešen u prvom poluvremenu. U odnosu na naš susret u Čačku sada će biti jači za Radovana Đokovića i omladinca Đorđa Čurčića. Čak tri naša bivša igrača nastupaju u njihovim redovima - Marko Pecarski, Sava Lešić i Ivan Marinković. Velike su šanse da će nam Borac biti protivnik i u polufinalu Kupa u Nišu za 15 dana.

Borac u proseku postiže 75.94 poena po meču (mi 81.59) i treći su tim Jadrana u skokovima (33.56). Najkorisniji igrač im je Marko Pecarski (index 14), a strelac Amerikanac Hunter Hale (13.94). Pecarski je i prvi skakač tima (6.06), a Argentinac Lautaro Lopez je najbolji asistent (5.2) i kradljivac lopti (1.27). 


Vraćamo se na domaći teren posle tri vezana gostovanja i dva neuspeha. Svi igrači su zdravi i konkurišu za ovaj meč pa ćemo videti koga će Željko odmarati jer nas uskoro očekuje i važna utakmica u Evrokupu sa Andorom. Navijači priželjkuju da Tristan debituje sutra i nije nemoguće da se to i desi. Protivnik će se verovatno najviše oslanjati na šuteve za 3 poena, a na nama je da im ne dozvolimo da budu iz otvorenih pozicija. Mi smo nešto zatajili sa trojkama u poslednje vreme i sada je prilika da to popravimo. Takođe, neki igrači su ispali iz forme, nadamo se da će se i to promeniti na bolje. U Čačku smo se revanširali Borcu za prošlosezonski poraz, vreme je da to uradimo i u Beogradu. Ovo će nam biti drugi duel na našem terenu u ABA ligi.

2020/21 Partizan - Borac 78-87

Ajmo crno-beli!


Нема коментара:

Постави коментар