субота, 26. март 2022.

Cedevita Olimpija - Partizan, nedelja 17h


Sutra gostujemo u Ljubljani u 24.kolu ABA lige. Cedevita Olimpija ima skor 14-7 (kod kuće 6-4) i očekivano su obezbedili plej-of mnogo pre kraja ligaškog dela. Nalaze se u odličnoj formi - ne računajući slovenačku ligu gde nastupaju sa drugim timom, u seriji su od 14 pobeda u svim takmičenjima. I mi polako hvatamo zalet, slavili smo na poslednja 4 meča, a na Jadranu smo neporaženi više od 2 meseca. Utakmica se neće igrati u Stožicama. gde su oni najčešće domaćini, nego u mnogo poznatijoj hali Tivoli, a zanimljivo je da će oba tima nastupati u retro dresovima, tačnije mi ćemo igrati u onim iz sezone 1978/79 kada smo osvojili prvu triplu krunu u istoriji kluba. Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje i sigurno je da će ovo biti najposećeniji meč u Ljubljani ove sezone. Ovo će nam biti treći susret od prošlog leta, prvi smo mi dobili na turniru u Opatiji (100-83), ali su oni trijumfovali u bitnijem meču igranom u Areni u ovom takmičenju (89-96) kada smo bili bez povređenog Pantera. Od tada su se desile neke promene u njihovom timu - iz mađarske Albe pojačao ih je iskusni Mirko Mulalić, dok je iz Žalgirisa stigao Zoran Dragić.

Cedevita Olimpija je najefikasniji tim lige, u proseku postižu 85.52 poena po meču, a mi smo treći sa 82.23. Najbolji su i u skokovima (36.19), a drugi su u šutu za 2 (56.17%). Najkorisniji igrač im je Jaka Blažič (index 15.57), on je i prvi strelac (14), Zach Auguste je najbolji skakač tima (6.67), Jacob Pullen asistent (3.52), dok Zoran Dragić ima najviše ukradenih lopti (1.29).



Od povratka iz Poljske imali smo dovoljno vremena da se spremimo za sutrašnji meč. Ekipa polako ulazi u željenu formu za ovaj period sezone, a eventualna pobeda na ovom teškom gostovanju dodatno bi nam podigla samopouzdanje. Želimo da im se revanširamo za poraz u Areni, ali imamo još jedan dodatan motiv da slavimo u Ljubljani. Naime, ukoliko pobedimo, biće nam prvi put od kada igramo u Jadranskoj ligi da smo ostali neporaženi na svim utakmicama van Beograda. Ovo nam je poslednje gostovanje van našeg grada u ligaškom delu i nadamo se da će i ono biti uspešno. Uz to, imaćemo i veliku podršku sa tribina, sigurno veću od domaćina, što bi moglo da nam olakša posao. Videćemo da li će istih 12 igrača biti u protokolu kao na nekoliko prethodnih mečeva ili će biti nekih izmena. U svakom slučaju, težak meč je pred nama, ne samo zbog odlične forme domaćina, već i zbog činjenice da ih još nismo dobili na njihovom terenu od kada su se Olimpija i Cedevita fuzionisali. Na oba susreta glatko smo poraženi dvocifrenom razlikom. Evo svih rezultata po sezonama...

2019/20 Cedevita Olimpija - Partizan 85-69
2020/21 Cedevita Olimpija - Partizan 78-65

Ajmo crno-beli!


Нема коментара:

Постави коментар