петак, 14. јануар 2022.

Studentski centar - Partizan, subota 19h


Sutra gostujemo Studentskom centru u 16.kolu ABA lige. "Studenti" imaju skor 5-8 (kod kuće 4-2) i pred njima je najveći ispit na domaćem terenu. U beogradskom duelu upisali smo rutinsku pobedu (79-57), a od tada su se pojačali sa nekoliko igrača, bez ijednog odlaska iz tima. Stigli su Emir Hadžibegović, Aleksa Ilić (Budućnost) i omladinci Danilo Ivanović i Eray Buyukcangaz. 

U proseku postižu 81.08 poen po meču, a mi 80.36. Drugi su tim lige po uspešnosti sa linije za slobodna bacanja (78.68%). Najkorisniji igrač im je Kenan Kamenjaš (index 17.92, četvrti u ligi), centar koji je dovođen u vezu sa nama prošle godine, a prvi strelac time, i drugi u ligi, je Kyle Vinales (17.75). Kamenjaš je i najbolji skakač na Jadranu (7.69), a Vinales prvi asistent tima (5.25). U svojim redovima imaju i najboljeg kradljivca lopti u ABA ligi - Justina Edwardsa (1.77).


Nakon 3 vezane ubedljive pobede kod kuće, sledi prvo gostovanje u ovoj godini. I ovaj put ćemo biti lišeni pomoći Zagorca, Miletića i Dangubića zbog pozitivnog testa, a videćemo da li će Avramović biti u protokolu. Njegov poslednji test je bio negativan, ali tek treba da se vrati treninzima. U svakom slučaju, naše ambicije se znaju i sve osim našeg trijumfa bilo bi veliko iznenađenje. Domaćin se uzda u našu lošu seriju u Morači, hali gde nismo pobedili 8 godina. Mi imamo priliku da razbijemo taj crni niz i tako smanjimo pritisak kada za 2 meseca na istom mesti budemo gostovali i Budućnosti, glavnom krivcu za toliki post. S obzirom da je Studentski centar debitant u ovom takmičenju, ovo će nam biti prvi zvanični susret na njihovom terenu. Verujem da će biti i uspešan. Ajmo crno-beli!


Нема коментара:

Постави коментар