среда, 25. новембар 2020.

Sedmi rođendan


Na današnji dan 2013.godine startovao je ovaj blog. Od prvog posta (najbolji potezi sa utakmice Jadranske lige Radnički - Partizan 66-92) do danas, na ovoj stranici ste mogli da čitate o svemu vezanom za naš KK - od svakodnevnih vesti i intervjua koji se pojavljuju na sportskim sajtovima i portalima, najave utakmica i izveštaje sa istih, pa sve do nekih ličnih zapažanja i komentarisanja stanja u klubu. Za to vreme, na klupi su se smenjivali redom - Dule, Pera, Džile, Muta, Čane, Trinki, Šćepa i Sašo. Osam trenera za sedam godina bloga. Nadam se da će na 10-ogodišnjici ovaj poslednji biti i dalje tu jer bi to značilo da smo osvojili još nešto osim Kupa.

Blog nije komercijalan, nemam nikakvu zaradu od njega, hteo sam da napravim mesto gde mogu da pratim sva dešavanja oko kluba i pišem o tome. Kako o onima na terenu, tako i onima van njega. Sve to u malo opuštenijoj varijanti, uglavnom sa slikama i gifovima, i za svoju dušu. Nažalost, ili na nečiju sreću, svi postovi iz prve 2 godine su nestali tačno na dvogodišnjicu bloga i dan danas nisu pronađeni i vraćeni. A bilo ih je preko 3 hiljade. Razočaran, izgubio sam svaku volju i želju da nastavim pa je blog praktično bio mrtav sledećih mesec dana koliko nije radio tj. bio ažuriran. Usledila su nagovaranja mojih prijatelja, podrška u komentarima ljudi koji su redovno ili ponekad svraćali na ovo mesto, kao i njihova želja da nastavim dalje kao da se ništa nije desilo. Sve to, kao i situacija u kojoj se nalazio naš klub u tom trenutku (poslednji na tabeli nakon ubedljivog poraza od Sutjeske), nateralo me je da stisnem zube, krenem iz početka pa od kraja decembra 2015. više nije bilo prekida u radu bloga. Koliko će trajati - to ne znam, ali znam da na to sigurno neće uticati rezultati kluba. Samo se nadam da ga blog neće nadživeti jer, kako stoje stvari, budućnost celog JSDP nije svetla. 

Nadam se i da se neće opet pojaviti neki uljez sa željom da pokvari i ovaj rođendan...


Moram da kažem da ovaj blog ne bi postojao da nije bilo mog višedecenijskog crno-belog brata Ace, nekada autora bloga "Crno-bela nostalgija" a danas istoimenog sajta (https://crnobelanostalgija.com/) koji me je uputio u čari blogovanja i bio sva moguća pomoć i podrska prilikom nastajanju ove stranice. Aca je pristao i na intervju za blog i podelio neka svoja sećanja i razmišljanja o KKP. 

Zahvaljujući Šoneu, još jednom crno-belom bratu, od novembra prošle godine blog je postao bogatiji za njegovu kolumnu "QQ ćoše bez Toše". Tu možete čitati sjajne tekstove o našem klubu, trenerima i igračima, nekim posebnim utakmicama i događajima. Jednim klikom na prvu sliku sa desne strane na vrhu bloga, možete se lično uveriti u to. Iskrena preporuka.

Hvala i Nikoli iz Ečke i Ivanu na učešću u rubrici "Sećanja". Prvom na bojenju i oživljavanju starih fotografija iz istorije kluba, a drugom na ustupljenom materijalu iz svoje lične kolekcije.

Na ovom mestu možete i da pročitate i 2 intervjua koja su specijalno za blog dali Kenan Karahodžić (tada naš igrač) i Manuel, veliki navijač Partizana iz Španije. I njih ćete pronaći na desnoj strani.

Povodom ovog rođendana, organizovao sam malo druženje sa bivšim i sadašnjim igračima, trenerima i prijateljima kluba. Svi su imali sa sobom negativan test na koronu pa maske nisu bile obavezne, a pridržavali su se distance koliko je to bilo moguće, tačnije dok se nije malo popilo. Pogledajte kako je to izgledalo, uz savet da se čuvate ovih dana i sa željom da ćemo se uskoro ponovo videti na tribinama...
                                      Napomena: Sve slike preuzete sa zvaničnoj sajta kluba

Нема коментара:

Постави коментар