четвртак, 23. март 2023.

QQ ćoše bez Toše: The Voice

Postoje ti trenuci u životi koji vam se zauvek urežu u sećanje, neka lica, mesta, kao i neki glasovi.

Bilo da su to glasovi nekih pevača, glumaca, glas majke koji prvi čujemo, glas deteta…

Pored svih glasova jedan je uvek bio tu i nekako se podrazumevao.

Posle svakog prolaska kroz niske ulaze na tribinu stadiona u Humskoj, prizora polupraznih tribina, reflektora, terena začulo bi se “Poštovani gledaoci, ljubitelji fudbala, dobrodošli na stadion Partizana!”.

I to je bilo to. Tako je bilo od mog prvog svesnog odlaska u Humsku početkom osamdesetih do pre mesec dana. Taj glas nas je dočekivao, obaveštavao o izmenama, vremenu nadoknade i ono najvažnije proslavljao gol Partizana sa nama.

“Gol, gol, gol! Gol za ekipu Partizana postigao je ….”.

Tokom četiri decenije manje-više redovnih odlazaka na utakmice Partizana tek u par navrata ovaj glas me nije dočekao i ispratio. I svaki put to nije bilo to. Svaka čast momcima koji su bili prateći vokal, ali za mene postoji samo jedan prvi glas, samo jedan The Voice.

Kao što rekoh, taj glas se podrazumevao i dobrih tridesetak godina nisam imao pojma ko je osoba koja stoji iza tog glasa. Ko je čovek koji me dočukuje, slavi i tuguje sa nama. Tuguje jer se zaista može osetiti bol u glasu kada nas obeveštava o imenu strelca za gostujuću ekipu. Na kraju krajeva ko je čovek koji je najsimpatičnije na svetu izgovarao “Đemba-Đemba”?

Tek pre nekoliko godina neki od portala je napravio prilog o tom čoveku. U pitanju je gospodin Ljubomir Perić. Punih četrdeset i šest godina ovaj gospodin je bez greške obavljao svoj posao i postao deo života svih nas kojima je Partizan mnogo više od kluba za koji navijamo.

Posle skoro pola veka rada u klubu dvojac bilmeza koji na našu žalost vode FK Partizan je odlučio da je gospodin Perić preveliki trošak za klub i prvo su mu smanjili platu da bi se ispostavilo kasnije i odlučili da se zahvale na službi.

To što smo dočekali da jedan Vučelić i Vazura otpuštaju Ljubomira Perića je posebna priča.

Svakako odlazak na utakmice više neće biti isti. Mislim da već na utakmici protiv Kragujevčana Čika Ljuba nije obavljao svoj posao i svako od nas hiljadu prokletnika koji su bili u Humskoj tog dana je primetio da nas dočekuje neko novi. Svaka čast momku, ali za moju generaciju bumera nikada neće biti dovoljno dobar. Stadion u Humskoj i Ljubomir Perić su nešto poput Ričardsa i Džegera, Caneta i Antona, Brene i Bobe… nešto što se podrazumeva i gde jedno bez drugog ne može da funkcioniše dobro kao kada su zajedno.

Čika Ljubo, od mene lično jedno veliko HVALA za sve godine verne službe našem Partizanu.

I kao što ljudi pominju Vašeg prezimenjaka iz Sarajeva “Vratiće se Valter jebaće im mater”, tako se i ja nadam da ćete se jednom vratiti na stadion u Humskoj kada im jebemo mater i da će Vam klub organizovati oproštajnu utakmicu i oproštaj kakav zaslužujete.

Нема коментара:

Постави коментар