субота, 9. јануар 2021.

Borac - Partizan 75-71

Izgubismo...


Bruka i sramota! Borac nam je i drugi put naneo poraz i verovatno nas definitivno izbacio iz trke za plej-of. Ako se kojim čudom plasiramo - ne treba da ga igramo. Ne zaslužujemo. Jednostavno, većina igrača nema odnos koji treba da ima prema dresu koji nosi, nisu svesni za koji klub igraju i takvi ne treba da nas predstavljaju u borbi za bilo koji trofej. Nama ne fali samo četvorka nego 7-8 novih igrača. A i trener se opet nije proslavio, očigledno ne može da utiče na ekipu i da nešto promeni. Mi smo 90% utakmica u ABA otvorili tako što već posle 5 minuta gubimo 8-10 razlike. Od starta smo u zaostatku protiv većine protivnika, bez obzira da li se igra kod nas ili u gostima. A imam osećaj da bi tako bilo i da igramo u srpskoj ligi. Nemamo pristup koji treba da bude čim se izađe na teren, nema energije. Ničega. Predsednik kluba tvrdi da su plate na vreme, da su svi redovno plaćeni. Znači nije do para, što dovodi do zaključka da se ne trenira kako treba. Možda da se zakaže trening u 06h ujutu? Ili da se nekome skreše plata zbog loše igre i obaveza za koje je plaćen a ne izvršava ih kako treba. Neki treneri bi u takvim situacijama poslali nekog igrača ranije u svlačionicu, pa bi se ostali možda uozbiljili. Možda bi nekoga uhvatio za gušu? Ili bi bar dobio tehničku. Ali to ćemo teško videti od bilo koga iz ovog strućnog štaba.
O utakmici nema šta da se kaže. Izgubili smo od ekipe koja je, pored 2 pobede protiv nas, na terenu savladala još samo Split (Primorsku su "dobili" službenim rezultatom, kao i mi) i koju su nekoliko timova rutinski dobili u Čačku. A nama je protiv njih trebalo 36 minuta da prvi put povedemo! Džoš je bio na klupi ali nije dobio priliku da debituje. Sumnjam da bi odigrao lošije od bilo koga. Nije imao nikakvu pauzu pre dolaska, redovno je igrao u svom klubu i bio jedan od glavnih igrača. Fizički spreman, odradio je par treninga sa ovim timom, profesionalac je i sigurno mu ne treba puno da se uklopi. Ali nije dobio ni minut, iako se videlo da smo nepovezani i da opet previše soliramo. Džošu su asistencije glavna vrlina, mi smo ih večeras opet imali premalo i on je u takvoj situaciji prosto morao da bude na terenu. Ali nije. (Dopuna: Sad sam saznao da se ukočio i da zato nije igrao, ali i dalje mislim da ne bi bio ništa lošiji od ostalih na terenu, neukočenih. Sigurno bi imao najviše asistencija).
Promašili smo čak 11 slobodnih bacanja. Jedanaest! Da sam trener, naredna 2 dana bi trening trajao 10 sati i samo bi se šutirali penali. Pa neka neko sledeći put promaši više od jednom na utakmici. To bi mu bilo zadnje u svetom dresu. 
Uz svu muku, Ogi se opet povredio, ovaj put koleno i deluje da ga čeka nova duža pauza. 

U sredu kreće druga faza Evrokupa, igramo sa Trentom kod kuće. Volim Partizan!


Partizan: Mika 7, Miller-McIntyre 9, Zagorac 5, Paige 11, Dangubić 13, Jaramaz 6, Veličković, Perkins, Janković 6, Thomas 10, Trifunović, Mosley 4.

Нема коментара:

Постави коментар