субота, 19. децембар 2020.

Krka - Partizan 69-50

Izgubismo...


Sramno izdanje u Novom Mestu i ubedljiv poraz koji nas još više udaljava od plej-ofa. Tražili smo da konačno odigramo jednu utakmicu bez neizvesne završnice i stresa - i dobili smo je. Ali smo zaboravili da preciziramo kakav ishod želimo. Ništa nismo mogli da pogodimo u hali gde smo prethodnih godina najčešće beležili pobede, a danas smo izgledali kao grupa amatera. Samo 50 ubačenih poena, prva pogođena trojka (ukupno 2!) tek pri kraju 3/4 i bez koša van reketa u prvom poluvremenu. Ne, nismo igrali protiv Stefa Karija i Golden Stejta nego protiv Adina Vrapca i Krke. Tužno, baš tužno. Ne znam šta se dešava sa našim igračima i kakva je atmosfera u svlačionici, ali ako neko iz nekog razloga ne želi da igra bolje da to kaže i ne oblači dres slavnog kluba nego da ga nosi i "bori se" za njega na ovakav način. Igračima Krke svaka čast na borbenosti i pobedi, i to sa skromnom igrom (da, nisu odigrali ništa spektakularno), ali da dozvolimo da nam isporuče 11 trojki da bi mi pogodili prvu je za svaku osudu i blam za svakog profesionalnog igrača. Mislim da bi naše košarkašice odigrale sa više energije i hrabrosti mudima. Da li će klub reagovati nekom novčanom kaznom ili ne - videćemo, ali bi oni koji ga vode trebali prvo sebe da kazne jer su oni najveći krivci što smo se oprostili od jednog trofeja još pre Nove godine. Mada, za njih ovo možda i nije propala sezona, možda su i ostvarili svoj cilj, za koji će verovatno biti i nagrađeni. 
Do sledećeg meča imamo 10 dana jer je Primorska izbačena iz ABA lige. Gostovanje Veneciji neće imati nikakav rezultatski značaj, ali bi igrači zalaganjem i pobedom mogli da pokažu da im je stalo do kluba i armije navijača. Do tada, nema izlaska iz hale. Volim Partizan!


Partizan: Mika 6, Miller-McIntyre 12, Zagorac 9, Paige, Dangubić, Gordić 3, Jaramaz 4, Veličković, N.Janković 5, Thomas 7, Trifunović 2, Mosley 2.

Нема коментара:

Постави коментар