субота, 17. децембар 2016.

Partizan - Mornar, nedelja 12:30


Sutra dočekujemo Mornar u Pioniru. Barani imaju skor 4-9 (u gostima 0-6) nakon odigrane prve polovine regularnog dela. Nije loše za debitanta u ovom takmičenju koji u ovaj susret ulazi potpuno rasterećen jer nema šta da izgubi protiv velikog favorita koji je pri tom i u odličnoj formi. Prvu pobedu u gostima će morati da potraže na nekom drugom mestu ali imaju veliku želju da ostave lep utisak pred najčuvenijom košarkaškom publikom. Nadam se da im ta publika nije zaboravila kako su oni sjajno ugostili naš klub koji se na njihovom parketu osećao kao kuće, pustivši čak i našu himnu pre utakmice. Zaslužuju da budu dočekani i ispraćeni bar velikim aplauzom. U Baru su nas namučili, dobili smo 58-57 zahvaljujući njihovom promašenom ziceru u poslednjoj sekundi. Igrali smo sa njima i u finalu turnira Kopaonika tokom priprema, tada smo ih lakše savladali, razlika je bila dvocifrena. Ovo će biti prva međusobna utakmica u Beogradu u Jadranskoj ligi.


Mornar je malo promenio tim koji je počeo sezonu. Više nisu tu Nikola Korać, Nemanja Krstić, Mladen Pantić i Cole Dickerson ali došli su Vukota Pavić, Boris Bakić i Cameron Tatum. U proseku postižu 76.46 poena po meču a mi 78.77. Druga su ekipa u ligi po ukradenim loptama (8.15) a četvrta u blokadama (3). Najkorisniji igrač im je Octavius Ellis (index 15.85), on je i najbolji skakač (5.54) i bloker (1.62, četvrti u ligi). Još dva američka igrača imaju značajnu ulogu u timu - Lamont Jones i Antabia Waller. Oni su najefikasniji igrači Mornara sa 14.54 odnosno 14.46 poena po utakmici. Jones je i prvi asistent (4.92) a Waller kradljivac lopti (1.69). Evo celog rostera....


Nakon velike pobede protiv Bešiktaša okrećemo se ABA ligi, i to u matine terminu. Kako motivisati igrače koji su se istrošili pre 3 dana da opet pruže maksimum, ovaj put protiv neatraktivnog protivnika? Jednostavno. Navijači da napune halu. Jeste nepopularan termin ali i idealna prilika da Grobari potvrde zašto su najvernija publika. Uz to, besplatan je i ulaz. Džile će verovatno dati manju minutažu igračima koji su igrali bolesni i roviti na prethodnim mečevima, taman da malo odmore a rezerve da pokažu svoje kvalitete. Mornar se ne sme potceniti, treba ih ozbiljno shvatiti od starta i obezbediti pobedu pre poslednje četvrtine. Verujem da će tako i biti i da ćemo zabeležiti šesti uzastopni trijumf na Jadranu. Ajmo crno-beli!


Нема коментара:

Постави коментар