петак, 12. фебруар 2016.

Tajfun - Partizan, subota 17h


Sutra gostujemo u Šentjuru gde nas čeka Tajfun. Poslednji su na tabeli sa skorom 7-16 (kod kuće 5-6) a za pobedu ne znaju već 9 kola. Igraju u hali koja ima samo 800 mesta, ne čeka nas vruć teren ali nas čeka ekipa koja će dati sve od sebe da prekine negativnu seriju a dodatni motiv im je što će igrati protiv najvećeg srpskog kluba, rekordera po osvojenim prstenovima. Već su tamo namučili neke favorite a poziv na opreznost nam je i utakmica u Pioniru gde smo ih slomili tek u samom finišu i trijumfovali sa 89-85. S obzirom da im je ovo debitantska sezona u Jadranskoj ligi ovo će nam biti prvo gostovanje kod njih.


U proseku postižu 68.65 poena (mi 73.61) i posle Zadra su najneefikasniji tim lige. U skokovima su na visokom 4.mestu (33.57) kao i u asistencijama (15.57). Najkorisniji igrač im je Sandi Čebular (index 12.24), on je prvi strelac tima (13.43) i asistent (3.57), Emir Zimić je prvi skakač (5.32) i po broju blokada (1.16), Amerikanac Ceola Clark je najbolji kradljivac lopti (1.5), Dragiša Drobnjak je na 4.mestu u ligi po preciznošću sa linije sl.bacanja (86.49%) a drugi Amerikanac Jacob Parker je najbolji trojkaš (40.48%, peti u ligi). Evo celog rostera...


Jedinu pobedu u gostima ostvarili smo protiv Krke u Sloveniji i imamo lepu priliku da se opet vratimo neporaženi sa iste teritorije. Bićemo lišeni pomoći Bože Đumića naredna dva meseca pa treba očekivati veću minutažu našeg poslednjeg pojačanja Vilijamsa. Džikić je složio kockice u timu, igrači su složni na terenu ali i van njega i ostavljaju srce na svakoj utakmici. Posle ovog gostovanja sledi Kup u Nišu i na njega treba otići u pobedničkoj atmosferi pa ne sumnjam da ćemo sa puno ozbiljnosti pristupiti sutrašnjoj utakmici. Očekujem rutinsku pobedu i povratak Vanje u košgetersku formu. Ajmo crno-beli!

Нема коментара:

Постави коментар