субота, 28. септембар 2024.

Spartak - Partizan, nedelja 19h


Sutra gostujemo u Subotici u 2.kolu ABA lige. Spartak je debitant u ovom takmičenju i želi da se tu zadrži što je moguće duže. Nakon osvajanja ABA 2, tokom leta su ih napustili Aleksandar Marelja, Dušan Kutlešić, Aleksandar Lazić, Relja Nagulić, Miroslav Bogdanović, Dušan Radosavljević, Aleksandar Sokolović, Filip Barna i William Mosley, nekadašnji ljubimac navijača Partizana. Iz Breogana su ih pojačali Matej Rudan i Stefan Momirov, a stigli su i Raza Kajami-Keane (Kemnic), Rasir Bolton (Antverpen), Devon Daniels (Spojnija), Danilo Nikolić (Limož) - koji je odradio pripreme sa nama prošlog leta, a stigao je i Dušan Miletić (Slask), koji je 2 sezone proveo u Partizanu i učio od Željka u njegovoj prvoj od povratka na klupu. Još poznatih lica nalaze se kod njih - iskusni Nemanja Gordić i trener Vladimir Jovanović. Na otvaranju sezone na Jadranu Subotičani su poraženi u Podgorici od Studentskog centra, a sezona je za njih počela nešto ranije jer su učestvovali na kvalifikacionom turniru za košarkašku Ligu šampiona, ali do nje nisu došli jer ih je savladao litvanski Juventus. Devon Daniels se već u tim mečevima istakao sa 25 i 23 poena i nametnuo kao lider tima, i sigurno će biti još motivisaniji protiv nas, ali će ovaj put imati mnogo jače čuvare. Mi smo bili veoma ubedljivi protiv Borca pre 3 dana i želimo da sa još jednom laganom pobedom najavimo start EL i otputujemo u Vitoriju sa dodatnim samopouzdanjem, koji je i te kako potrebno našem novom timu. Verovatno neće biti izmena u ekipi, nadamo se da će svi igrači opet lepo raspodeliti minute, a ni podrška sa tribina neće izostati ni ovaj put.


S obzirom da je Spartak novajlija u najjačoj ligi Jadrana, biće nam ovo prvi susret u hali u Dudovoj šumi u tom takmičenju. Poslednji put smo se sastali u Kupu u Nišu prošle godine, rezultat je bio 91-69 za nas, a u utakmici za bodove - u  maju 2017. kada smo ih savladali 100-80 u Pioniru. U Subotici smo zadnji put gostovali takođe u maju 2017. i tada su pružili veći otpor (82-75). Na oba ta meča domaćeg prvenstva igrao je i sadašnji kapiten Vanja Marinković.

Dejvis: Željko hoće 10. titulu!

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/brandon-davies-kk-partizan-rambo-obradovic-intervju-dejvis/

среда, 25. септембар 2024.

Vašington: Teško je ne igrati dobro uz ovakvu publiku

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/vasington-tesko-je-ne-igrati-dobro-uz-ovakvu-publiku/492649

Nisi ti još sve video, tek ćeš je upoznati...

Karlik Džons: Nikada se neću zasititi ovih navijača

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/karlik-dzons-nikada-se-necu-zasititi-ovih-navijaca/492644

Obradović: Bilo je dobrih, ali i loših stvari

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/obradovic-posle-plus-30-bilo-je-dobrih-ali-i-losih-stvari/492638

Bitno da je bilo više dobrih. Od sutra nastavljamo dalje, zatvaramo se i treniramo još jače...

Partizan - Borac 96-66

Pobedismo...


Ubedljiv trijumf na otvaranju ABA lige, i sezone uopšte, a pukla bi i 100-tka da smo malo bolje izvodili slobodna bacanja. Odlična poseta, Borac verovatno nikad u istoriji nije igrao pred većim brojem navijača pa su i njegovi igrači bili dodatno inspirisani da se dokažu. Držali su se gosti u prvoj deonici (24-19), do poluvremena smo stekli dvocifrenu prednost (46-36), a sve je rešeno u 3/4 kada smo odigrali evroligaški, posebno u odbrani i otišli na nedostižnu razliku. Naše novajlije su uživale u atmosferi - i kad su bili na terenu, ali i na klupi - imaće podršku kao nigde u karijeri, u to su se uverili od samog dolaska u klub. Trener Obradović je fino raspodelio minutažu, svi su dobili šansu da se predstave i svako je to iskoristio na svoj način. Za razliku od penala, odlično smo šutirali trojke, a izdominirali smo u skoku i blokadama. Karlik i Dvejn su predvodili strelce, samo se Vanja kapiten nije upisao, Balšino kucanje je potez utakmice, a nisu igrali Majk, Laki, Mitar i Aleksa. Idemo dalje, sledi novi duel na Jadranu i to na gostovanju protiv Spartaka u nedelju. Prilika da sa dve vezane pobede uđemo u evroligaški deo sezone. Volim Partizan! 


Partizan: Davies 4, Lundberg 8, C. Jones 14, Ntilikina 9, Washington 13, Koprivica 5, Nakić 2, Marinković, Pokuševski 11, Brown 11, Bonga 11, T. Jones 8. 

Lundberg: Trener će imati 'šifru' kojom može rivalima da oteža posao

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/ife-lundberg-trener-ce-imati-sifru-kojom-moze-rivalima-da-oteza-posao-dogovaram-se-sa-dobricem-za-kafu/492558

уторак, 24. септембар 2024.

Mijailović: Dugovi sanirani, napadamo četvrtfinale Evrolige

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/ostoja-dugovi-sanirani-napadamo-cetvrtfinale-evrolige/

Kaboklo se izvinio crno-belima: Manjak komunikacije, mislio sam da imam dozvolu da odem

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/kaboklo-se-izvinio-crno-belima-manjak-komunikacije-mislio-sam-da-imam-dozvolu-da-odem/492565

Bošnjaković: Naježio sam se pred 5.000 ljudi

https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195581/kosarka/partizan/bosnjakovic-najezio-sam-se-pred-5-000-ljudi

Tajrik Džons: U Partizanu ne smeš da se zadovoljiš malim stvarima

https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195613/kosarka/partizan/tajrik-dzons-u-partizanu-ne-smes-da-se-zadovoljis-malim-stvarima

Što veće to bolje...

Koprivica: Sve ide po planu - spremni smo

https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195583/kosarka/partizan/koprivica-sve-ide-po-planu-spremni-smo

Na terenu će se videti ko je spreman, a ko ne...

Obradović: Igrači jedva čekaju početak sezone

https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195624/kosarka/partizan/obradovic-igraci-jedva-cekaju-pocetak-sezone

Partizan - Borac, sreda 19h


Sutra dočekujemo Borac na otvaranju sezone. I gosti su dosta izmenili roster tokom leta, otišlo im je više od pola tima, a i na klupi je došlo do promena. Umesto Dejana Mijatovića trenersku palicu je preuzeo Saša Ocokoljić, dok u ekipi više nisu Ronaldo Segu, Danilo Tasić, Bojan Tomašević, Aleksa Uskoković, Nemanja Todorović, Filip Rebrača, Tylan Birts, Darko Talić i Ja'von Franklin. Zamenili su ih Justas Furmanavičius (Jonava), Marko Pavićević (FMP), Keishawn Davidson (Belmont), Marko Jošilo (Igokea), Mike Smith (Kolejlijer) i junior Đorđe Čurčić, a iz Lietklabelisa su stigla 3 igrača -  Diante Baldwin, Paulius Valinskas i povratnik Đorđe Gagić, nama svima poznato lice. Mi u novu sezonu ulazimo nakon pobede u Atini protiv aktuelnog prvaka Evrope i dobro odrađenih priprema, pa sve novajlije u timu sa nestrpljenjem očekuju debi pred najboljom publikom. Videćemo da li će u sastavu biti Majka, koji je zbog povrede lista leve noge propustio sve pripremne utakmice, da li će šansu dobiti talentovani klinci Mitar i Aleksa, i ko će biti višak za ovaj prvi zvanični duel. Očekuje se odlična poseta, navijači su se uželeli utakmica svog voljenog kluba, plus je besplatan ulaz, a sve osim naše ubedljive pobede bilo bi veliko iznenađenje. 


Ovo će biti 5-i meć sa Borcem na našem terenu i skor je 3-1. Nakon pobede gostiju pred praznim tribinama Hale sportova na otvaranju kovid sezone, vezali smo 3 trijumfa - 2 u Pioniru i jedan u Areni, svaki put pobeđujući sa ubedljivijom razlikom. Biće izazov da to nastavimo jer smo poslednji put slavili sa čak 45 poena razlike. Evo svih rezultata beogradskih duela po sezonama...

2020/21 Partizan - Borac 78-87
2021/22 Partizan - Borac 75-68
2022/23 Partizan - Borac 114-84
2023/24 Partizan - Borac 101-56

недеља, 22. септембар 2024.

Bogdanović: Uvek sam tu za Partizan!

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/bogdan-bogdanovic-za-sk-uvek-sam-tu-za-partizan/

Pokuševski: Radim šta mogu, tim napreduje

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/pokusevski-i-dobra-partija-radim-sta-mogu-tim-napreduje/

Tek će da kida Poku, pogotovo u odbrani...

Savić: Povreda Majka nam je najveći problem

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/savic-povreda-majka-nam-je-najveci-problem/492380

Oporavak je pri kraju, brzo će i on na teren...

Tajrik Džons: Tek smo počeli

https://www.zurnal.rs/sr/clanak/195454/kosarka/partizan/tajrik-dzons-tek-smo-poceli

Obradović: Mnogo loših stvari

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/zeljko-obradovic-posle-pobede-partizana-protiv-panatinaikosa/

Biće bolje, mašina se tek zagreva pred paljenje...

Turnir "Pavlos Janakopulos" u Atini: Panatinaikos - Partizan 64-75


Partizan: Davies 12, Lundberg 8, C. Jones 9, Ntilikina 4, Washington 13, Koprivica 1, Nakić 2, Pokuševski 8, Brown 2, Bonga 5, T. Jones 11.