среда, 15. мај 2024.

Avramović: Retko se dešavaju brejkovi…

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/aba-league/avramovic-realan-retko-se-desavaju-brejkovi/

Smit: Spremni smo da im isprašimo zadnjice pred 20.000 naših navijača

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/smit-spremni-smo-da-im-isprasimo-zadnjice-pred-20000-nasih-navijaca/482337

Obradović: Nema razloga da ne verujem svojim igračima

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/zeljko-obradovic-nema-razloga-da-ne-verujem-svojim-igracima/482328

C.zvezda - Partizan 80-73

Izgubismo...


Još jedan poraz pa ćemo do nove titule na Jadranu ipak morati posle 5-e utakmice. Prve dve četvrtine bile gu gotovo preslikane iz prvog meča, malo je falilo da i njihovi rezultati budu isti (17-20 i 39-39 pre 2 dana; 17-19 i 38-38 večeras). Primili smo gomilu lakih poena, nekoliko uz dodatna bacanja, ali ne krivim igrače jer im je i za najmanji kontaknt dosuđivan faul pa su morali da se sklanjaju protivničkim igračima. Uz to, ne sećam se da je nekoj ekipi svirano toliko prekršaja u napadu kao nama. Iako smo ih ubedljivo nadskakali u tom periodu nismo bili u prednosti na poluvremenu. Ključan trenutak desio se na startu drugog dela, pri rezultatu 43-44 upadamo u seriju loših odluka na oba kraja terena, naših i sudijske trojke, protivnik vezuje 8 poena, a zatim se i odlepljuje na 59-50 nakon čega smo ih bezuspešno jurili do kraja utakmice. Džej nas je držao u tim trenucima, da nije bilo njega verovatno bi duel bio ranije rešen. Ovako, i dalje smo bili u igri pred odlučujuću deonicu (61-57). Na istom zaostatku smo bili sve do njene polovine, nakon čega je usledio naš novi pad i to je bilo to. Za razliku od prvog susreta, Nane danas ništa nije uspeo da ubaci iz igre (0/9), čak ni one otvorene šuteve, a niko drugi nije bio ni blizu njegovog prošlog učinka. Ni ovaj put Đuša i Trifa nisu dobili šansu, a povređeni Balša i Ogi su bodrili saigrače u civilu. Serija se seli u Arenu kod najbolje košarkaške publike, treći meč je na programu u nedelju kada ćemo upisati prvu od 3 vezane pobede. Volim Partizan!   


Partizan: Smith 12, LeDay 11, Avramović 8, Punter 7, Smailagić 3, Nunnally 2, Trifunović, Anđušić, Dozier 11, Ponitka 4, Kaminsky 4, Caboclo 11.

Jedan čovek četiri ulaznice… Koliko karata ima Partizan?

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/aba-league/jedan-covek-cetiri-ulaznice-koliko-karata-ima-partizan/

Mijailović: Neljudski je okretanje tribine protiv sudija

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/aba-league/ostoja-neljudski-je-okretanje-tribine-protiv-sudija/

To i ne radi čovek. Zna se ko je zadužen za saopštenja pred svaki naš duel...

Vreme je da Kaminski i Doužer pokažu NBA pedigre

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/sta-partizan-mora-bolje-vreme-je-da-kaminski-i-douzer-pokazu-nba-pedigre/482214

уторак, 14. мај 2024.

Izađi i bori se

I pored jučerašnjeg poraza, dobra atmosfera je vladala na današnjem treningu. Igrači su svesni da su nijanse odlučile pobednika (kao i par sudijskih odluka), veruju u svoj kvalitet i da neće biti iznanađenja u meču broj 2 ako na teren izađu malo opušteniji i pokažu šta znaju...

Drezgić ponovo uz prvi tim Partizana

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/savo-drezgic-ponovo-uz-prvi-tim-partizan-mozzart-beta/482239

Usamljeni revolveraš kome je potrebna pomoć i novi ugovor

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/usamljeni-revolveras-kome-je-potrebna-pomoc-i-novi-ugovor/482188

Ne sumnjam da će Nane i sutra naštelovati nišanske sprave...

Obradović: Navikao sam da me vređaju celu utakmicu

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/zeljko-obradovic-navikao-sam-da-me-vreaju-celu-utakmicu/482175

Oprosti im, ne znaju šta rade kad popiju malo...

C.zvezda - Partizan 85-82

Izgubismo...


Poraz u tesnoj završnici pa ćemo do odbrane trofeja ipak doći sa jednim kiksom. To se sigurno ne bi desilo da nije bilo nekih smešnih sudijskih odluka, ali to ne čudi s obzirom da im domaćin ovog susreta nije garantovao bezbednost. Dobro smo otvorili meč, kontrolisali igru i rezultat, protivniku smo dozvolili samo jedno vođstvo u prvoj deonici koja je završena 17-20. U drugoj smo počeli još bolje, odlepili se na 26-35, međutim, usledila su skoro 3 sušna minuta u napadu pa su uhvatili priključak i došli do nerešenog rezultata na velikom odmoru (39-39). Ne treba napominjati da je pola našeg tima već tada bilo napunjeno ličnim greškama. Slabije smo izgledali u drugom delu i uglavnom jurili zaostatak, da bi u jednom trenutku mi bili na -9 (64-55). Ipak, trojkama Kevina i hladnokrvnog Džeja istopili smo njihovu prednost pred odlučujuću četvrtinu (64-61). Vezujemo još 4 poena za ukupnih 10-0 i preuzimamo vođstvo, a onda je usledila rezultatska klackalica sve do završnice. Poslednji put smo bili u plusu na 3 minuta pre kraja (76-78), ali tada protivnik vezuje 5 poena, vraća prednost koju će i sačuvati iako smo par puta prilazili na pola koša. U poslednjim sekundama nisu promašivali slobodna bacanja, kojih su se baš, baš našutirali večeras, a Aleksin pokušaj sa pola terena da nam donese produžetak nije urodio plodom. Šteta što sjajna Naneova partija nije nagrađena trijumfom, ali nije bilo nikog ni blizu tako raspoloženog pa njegovih 6 isporučenih trojki nije bilo dovoljno za brejk. Falio je košgeterski učinak Zeka, Pi Džeja, kao i centarske linije, nadamo se da će izgledati bolje u drugoj utakmici koja je na programu u sredu. Idemo po pobedu, a zatim i da završimo posao u Areni. Volim Partizan!


Partizan: Smith 7, LeDay 4, Avramović 10, Punter 13, Smailagić 4, Nunnally 27, Trifunović, Anđušić, Dozier 4, Ponitka 4, Kaminsky 4, Caboclo 5.