уторак, 14. мај 2024.

Izađi i bori se

I pored jučerašnjeg poraza, dobra atmosfera je vladala na današnjem treningu. Igrači su svesni da su nijanse odlučile pobednika (kao i par sudijskih odluka), veruju u svoj kvalitet i da neće biti iznanađenja u meču broj 2 ako na teren izađu malo opušteniji i pokažu šta znaju...

Drezgić ponovo uz prvi tim Partizana

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/savo-drezgic-ponovo-uz-prvi-tim-partizan-mozzart-beta/482239

Usamljeni revolveraš kome je potrebna pomoć i novi ugovor

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/usamljeni-revolveras-kome-je-potrebna-pomoc-i-novi-ugovor/482188

Ne sumnjam da će Nane i sutra naštelovati nišanske sprave...

Obradović: Navikao sam da me vređaju celu utakmicu

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/zeljko-obradovic-navikao-sam-da-me-vreaju-celu-utakmicu/482175

Oprosti im, ne znaju šta rade kad popiju malo...

C.zvezda - Partizan 85-82

Izgubismo...


Poraz u tesnoj završnici pa ćemo do odbrane trofeja ipak doći sa jednim kiksom. To se sigurno ne bi desilo da nije bilo nekih smešnih sudijskih odluka, ali to ne čudi s obzirom da im domaćin ovog susreta nije garantovao bezbednost. Dobro smo otvorili meč, kontrolisali igru i rezultat, protivniku smo dozvolili samo jedno vođstvo u prvoj deonici koja je završena 17-20. U drugoj smo počeli još bolje, odlepili se na 26-35, međutim, usledila su skoro 3 sušna minuta u napadu pa su uhvatili priključak i došli do nerešenog rezultata na velikom odmoru (39-39). Ne treba napominjati da je pola našeg tima već tada bilo napunjeno ličnim greškama. Slabije smo izgledali u drugom delu i uglavnom jurili zaostatak, da bi u jednom trenutku mi bili na -9 (64-55). Ipak, trojkama Kevina i hladnokrvnog Džeja istopili smo njihovu prednost pred odlučujuću četvrtinu (64-61). Vezujemo još 4 poena za ukupnih 10-0 i preuzimamo vođstvo, a onda je usledila rezultatska klackalica sve do završnice. Poslednji put smo bili u plusu na 3 minuta pre kraja (76-78), ali tada protivnik vezuje 5 poena, vraća prednost koju će i sačuvati iako smo par puta prilazili na pola koša. U poslednjim sekundama nisu promašivali slobodna bacanja, kojih su se baš, baš našutirali večeras, a Aleksin pokušaj sa pola terena da nam donese produžetak nije urodio plodom. Šteta što sjajna Naneova partija nije nagrađena trijumfom, ali nije bilo nikog ni blizu tako raspoloženog pa njegovih 6 isporučenih trojki nije bilo dovoljno za brejk. Falio je košgeterski učinak Zeka, Pi Džeja, kao i centarske linije, nadamo se da će izgledati bolje u drugoj utakmici koja je na programu u sredu. Idemo po pobedu, a zatim i da završimo posao u Areni. Volim Partizan!


Partizan: Smith 7, LeDay 4, Avramović 10, Punter 13, Smailagić 4, Nunnally 27, Trifunović, Anđušić, Dozier 4, Ponitka 4, Kaminsky 4, Caboclo 5.

петак, 10. мај 2024.

Obradović: Sledi finale, mislimo samo o parketu i košarci

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/aba-league/obradovic-sledi-finale-mislimo-samo-o-parketu-i-kosarci/

Partizan - Budućnost 100-86

Pobedismo...


Sa ubačenom 100-tkom u majstorici plasirali smo su finale ABA lige gde ćemo braniti trofej osvojen prošle sezone. Meč je rešen u poslednjih 10 minuta, a do tada se vodila velika borba za svaki koš, loptu, skok i posed. Budućnost je bolje počela, vodili su od starta pa sve do poslednje sekunde prve deonice kada nam je Džej trojkom doneo prvo vođstvo (23-21). U drugoj smo gledali čestu promenu vođstva da bi se u finišu prvog poluvremena gosti odlepili, pogađali su iz svih pozicija pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 48-54. Protivnik je odolevao i početkom drugog poluvremena, tačnije do 53-60, kada pravimo seriju 11-0, a gosti ostaju bez svoj najboljeg igrača koji je zasluženo isključen. Ipak, sve je bilo otvoreno i nakon 3/4 jer nismo imali ozbiljniju razliku (73-71). Odlučujuću deonicu smo krenuli silovito, na  Aleksin pogon koji je imao dodatni motiv večeras jer trećeg meča ne bi ni bilo da nije u Podgorici promašio zicer uz zvuk sirene. Otvorili smo je serijom 9-0 i došli do dvocifrene prednosti koja je u jenom trenutku narasla na +19 pa je ostatak utakmice bila puka formalnost. Aleksa je bio najefikasniji, pratili su ga Kevin i Nane, odličan je bio i Džej, a važne minute imali su Smaja, Frenk i Poni. Kao i u Morači pre 3 dana, u igru nisu ulazili Trifa i Đuša, a Ogi i Balša su meč opet pratili u civilu. Finale startuje u ponedeljak, videćemo da li u Areni ili u Pioniru, očekujem lakšu seriju, da nećemo ni jednom dozvoliti iznenađenje tj. odbranu pehara u samo tri duela. Volim Partizan!


Partizan
: Smith 12, LeDay 6, Avramović 20, Punter 19, Smailagić 6, Nunnally 19, Trifunović, Anđušić, Dozier 3, Ponitka 5, Kaminsky 10, Caboclo.

Partizanov dan odluke - finale ili propast

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/partizanov-dan-odluke-finale-ili-propast/481796

Podgoričanima je dosta jedna pobeda, nećemo 2 puta zaredom da promašimo zicer...

уторак, 7. мај 2024.

Avramović: Promašio sam poluzicer, ali šta ću

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/avramovic-prosio-sam-poluzicer-ali-sta-cu/481627

Obradović: Nebitno da li je poraz pola koša ili 10

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/obradovic-nebitno-da-li-je-poraz-pola-kosa-ili-10/481625

Ali boli način na koji gubimo...

Budućnost - Partizan 74-73

Izgubismo...


Kao i pre 2 sezone, majstorica će odlučivati ko će od ova dva kluba ući u finale, a i tada je revanš u Morači pripao domaćinu za jedan koš. Od starta smo gledali rezultatsku klackalicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi u finišu prve deonice uspeli da se odlepimo na 17-23, i startu druge na 20-26. Usledili su naši prazni minuti u napadu, pre svega zbog izgubljenih lopti, što domaćin koristi da uhvati priključak i povede posle dužeg vremena (29-28). Problem je bio i Pi Džejove rane 3 lične greške, a nad njim nisu svirane dve očigledne - kada je dobio lakat u lice u odbrani i nakon postignutog koša uz prekršaj protivnika. Ali nisu se za džabe domaćini oglašavali sa nekoliko saopštenja pred ovaj duel, navodeći suđenje na prvom meču. Pri rezultatu 36-33, poslednja 2 i po minuta pravimo seriju 7-0 za vođstvo 36-40 na velikom odmoru. Iako smo bolje otvorili drugo poluvreme, Budućnost je uspela da se vrati i preuzme vođstvo što nas je uvelu u nervozu, pa smo 3/4 završili bez ijedne pogođene trojke, a domaćin sa vođstvom 62-57. Nakon namerne, a zatim i tehničke, za Frenka je meč bio završen već početkom poslednje deonice. Budućnost dolazi do najvećih 68-59 i, činilo se, totalne kontrole utakmice, ali smo se konsolidovali i malo po malo topili zaostatak. Na 10 sekundi pre kraja, na semaforu je stajalo 74-73, domaćin promašuje oba slobodna bacanja, a u poslednjem napadu, promašuje i Aleksa, i to zicer uz zvuk sirene. Ne dešava se često da ne ubacimo bar jednu trojku za poluvreme, ali to se desilo večeras. Iako je bio prvi strelac tima, kapiten nije bio šuterski raspoložen, čak je promašio i 2 penala u završnici utakmice, ali nije bilo nikog drugog sa nameštenom ručicom. Poni igrao samo u prvoj četvrtini, a u igru nisu ulazili Trifa i Đuša. Povređeni dvojac Ogi i Balša nije ni putovao za Podgoricu. U petak u Areni je odluka, ako budemo bili na nivou neće biti problema i neizvesnosti. Volim Partizan!


Partizan: Smith 5, LeDay 2 , Avramović 8, Punter 17, Smailagić 7, Nunnally 8, Trifunović, Anđušić, Dozier 10, Ponitka 3, Kaminsky 7, Caboclo 6.