субота, 13. октобар 2018.

Mornar - Partizan, nedelja 17h


Sutra gostujemo Mornaru u 3.kolu ABA lige. Barani su startovali sa 2 poraza u ovom takmičenju a prvu pobedu u Evrokupu upisali su pre par dana u Italiji protiv Torina. Prošle sezone su nas pobedili 3 puta, pre nešto više od 20 dana uspeli smo da im se revanširamo za poraz u ABA Superkupu, vreme je da to uradimo i za ligaški deo. Ovo će im biti prva ovosezonska utakmica na svom terenu, očekuje se da hala Topolica bude puna i da ćemo imati veću podršku od domaćina. Dosadašnji skor u Baru je izjednačen, a evo prethodnih rezultata...

2016/17 Mornar - Partizan 57-58
2017/18 Mornar - Partizan 83-81


Utakmica se igra u sportskoj dvorani Topolica koja je otvorena 23.novembra 2009.godine i ima oko 3.500 mesta...


U odnosu na prošlu sezonu, koja im je bila najuspešnija u klupskoj istoriji, napustili su ih Brandis Raley-Ross, Derek Needham, Boris Bakić i Marko Ćalić a stigli su Marin Mornar (Boras), Khadeen Carrington (Seton Hall), Winston Shepard (Canterbury Rams), Bronson Koenig (Grand Rapids Drive), Đorđe Drenovac (Mitteldeutscher), Nikola Rebić (Bilbao) i Antabia Waller (Varese). Tokom leta doveli su i Andre Spighta ali ih je on već napustio, neodigravši nijednu utakmicu.

Trener Mihailo Pavićević kaže da njegov tim želi da odbrani domaći teren:
"Partizan je renovirao ekipu, startovao je jako dobro, ima velikih ambicija ove godine. Mi smo posle turbulentnog starta trijumfovali u Torinu i dobili vetar u leđa za nastavak sezone. Na toj igri treba da gradimo optimizam, pogotovo u ABA ligi. Biće to interesantan duel, bez kalkulacija, pošto obe ekipe idu na pobedu. Nemamo izbora, moramo da branimo svoj teren”.

Bek Barana Nemanja Vranješ očekuje veoma težak meč, a istiće da bi njegovom timu trijumf mnogo značio:
“Partizan je odlično otvorio sezonu i njegovi igrači sigurno dolaze puni samopouzdanja. Mi podižemo nivo igre na svakoj utakmici, što se potvrdilo i protiv Torina. Ta pobeda nam mnogo znači. Ne samo da smo prekinuli seriju poraza, nego smo dobili i na samopouzdanju pred duel sa crno-belima. Pokušaćemo da pred vernim navijačima dođemo do prve pobede, pobede koja bi nam mnogo značila za nastavak sezone“.

Posle odigrana 2 kola, u timu Mornara se istakao Vranješ koji je najkorisniji igrač (index 18), strelac (18.5) i asistent (5.5). Uroš Luković je najbolji skakač (8.5) i bloker (1.5). Evo celog rostera...


Nakon dve pobede u Pioniru očekuju nas čak tri vezana gostovanja. Na Jadranu još ne znamo za poraz, a navijači veruju da će tako ostati i nakon utakmice u Baru. Tamo imamo dosta navijača pa ćemo se opet osećati skoro kao kod kuće. Svi igrači konkurišu za ovaj duel a videćemo da li će, i koliko, Novica kapiten predvoditi ekipu. Zagor je u odličnoj formi, Vanja uvek može da isporuči dvocifren broj poena a očekuje se dobra partija Markusa i Kengura. Ipak, i ovaj put bi odbrana mogla da bude ključ uspeha a za nju su zaduženi pre svih Aleksej, Sani i Gega. Treba odigrati pametno, bez srljanja, iskontrolisati skok u odbrani i neće biti problema. Ja sam ubeđen u našu pobedu. Ajmo crno-beli!

Нема коментара:

Постави коментар