недеља, 9. октобар 2016.

Karpoš Sokoli - Partizan, ponedeljak 18h


Sutra gostujemo u Skoplju ekipi Karpoš Sokolija. Biće to naše drugo gostovanje u glavnom gradu Makedonije za 7 dana. Utakmica sa MZT-om nam je ostala u lepom sećanju, nema razloga da tako ne bude i sutra. "Sokolovi" nemaju ni jednu pobedu i glavni su kandidati za poslednje mesto u ligi. Ipak, sutra će imati mnogo razloga da daju 200% posto svojih mogućnosti jer igraju protiv košarkaške institucije i nema sumnje da će taj dan biti zlatnim slovima upisan u njihovu istoriju. Posle Mege, najmlađi su klub u ovom takmičenju. Ovo im je debitantska sezona, nemaju šta da izgube a svaka pobeda će im biti važna za sticanje ugleda u regionu. Sutra su im šanse minimalne, iako su domaćini neće biti u prednosti ni na tribinama pa će prvu pobedu morati da potraže protiv nekog drugog protivnika.


U odnosu na prošlu sezonu napustio ih je samo jedan igrač (Mack Lamont) a stiglo je šest novih: Uroš Duvnjak (PAOK), Dragan Labović (Nokia), Dragan Zeković (Asesoft), Lamont Mack (Le Havre), Kendrick Perry (Kormend) i Zoran Vrkić (San Sebastian). U proseku postižu 67.33 poena (mi 79.33) a jedino gde se mogu pohvaliti statističkim podacima su slobodna bacanja - prvi su u ligi po procentu uspešnosti (80.95%). Zoran Vrkić im je najkorisniji igrač (index 13), Amerikanac Kendrick Perry je prvi strelac tima (12 po meču) i asistent (5.67) a Dragan Labović ima najviše ukradenih lopti (2). Evo celog rostera....


Posle tri vezane pobede sutra imamo zicer za nastavak serije. Ipak, moramo da budemo maksimalno oprezni i da od starta steknemo prednost kako bi domaćinima ubili svaku nadu da mogu da izbore bar neizvesnu utakmicu. Prvi put smo u situaciji da je teret favorita na našim leđima, videćemo kako će neki igraći to podneti. Pomoć od onih iskusnijih će puno značiti, plus vetar u leđa sa tribina pa ne bi trebalo da bude problema. Vreme je da se raspucaju i oni koji nisu u prethodnim mečevima, očekuje se bolja partija Robinsona kao i naša dominacija pod košem. Ako brzo budemo rešili pitanje pobednika Džile će verovatno dati veću minutažu igračima sa klupe (pre svih Potu i Koprivici). Nema potrebe da se umaraju bitni igrači jer imamo gust raspored. Ja sam ubeđen u našu pobedu i da ćemo u sjajnoj atmosferi dočekati Olimpiju narednog vikenda. Ajmo crno-beli!

Нема коментара:

Постави коментар