субота, 22. октобар 2016.

FMP - Partizan, nedelja 12h


Sutra gostujemo u Železniku. Posle 5 odigranih kola FMP ima skor 2-3 (kod kuće 1-1) a u ovaj meč ulaze posle poraza od Mornara u Baru. Igra se u čudnom terminu, veoma rano za naše prilike pa će biti zanimljivo videti kako će se naši igrači snaći u toj situaciji. Partizan će prvi put biti bez pomoći navijača, domaćin ih i nema (osim jednog grlatog) pa će i na tribinama biti sablasna atmosfera. Džile je izgubio na tom terenu u polufinalu domaće lige u maju, verujem da neće dozvoliti da se dva puta zaredom sa tog gostovanja vrati poražen. U ovom takmičenju tamo smo igrali 6 puta u regularnom delu sezone i bili smo uspešniji (4-2) a jednom smo se sastali i u finalu i pobedili (prsten je osvojen u  revanšu u Pioniru). Evo svih rezultata po sezonama:

2004/05 FMP - Partizan 85-90
2005/06 FMP - Partizan 71-73
2006/07 FMP - Partizan 81-65; finale: FMP - Partizan 83-85
2007/08 FMP - Partizan 90-80
2008/09 FMP - Partizan 66-69
2009/10 FMP - Partizan 81-84


Nakon prošle sezone napustili su ih David Miladinović, Marko Radovanović, Ilija Đoković, Stefan Kenić, Bratislav Jeković, Ognjen Dobrić, Danilo Ostojić, Nikola Vukasović i Mirko Đerić a došli su Nikola Žižić (Sutjeska), Mirko Djerić (Townsville Heat), Đorđe Kaplanović (Asseco), Nikola Vukasović (OKK Beograd), Jonah Anthony Bolden (UCLA University), Dušan Kutlešić (Metalac) i Marko Ljubičić (MZT Skopje). Poslednja dvojica su stigla početkom nedelje pa će sutra debitovati. U proseku postižu 77.2 poena (mi 81.6) a treća su skakačka ekipa lige (36.2). Nikola Žižić im je najkorisniji igrač (index 15.6), on je i najbolji strelac (13.4) i prvi kradljivac lopti (1.4). Stefan Lazarević ima najviše skokova (8.6, četvrti u ligi), Filip Čović je prvi asistent lige (8) a Dejan Davidovac ima najviše blokada (1.2). Evo celog rostera...


Posle velike pobede u Nemačkoj na otvaranju sezone u LŠ, vraćamo se regionalnom takmičenju gde još ne znamo za poraz. Momci su pokazali da znaju da igraju neizvesne završnice ali bi valjalo da ovaj put odmorimo od njih i zabeležimo rutinsku pobedu. Domaćin će biti silno motivisan (uostalom kao i svi koji igraju protiv nas) i najbolje bi bilo da im od starta ubijemo svaku nadu da mogu da naprave iznenađenje. Zdravstveno stanje tima je nešto bolje nego na prethodnim utakmicama, jedino je Konan i dalje pod znakom pitanja. Očekujem buđenje nekih igrača koji su prespavali prethodne mečeve (Mihe pre svih) kao i nastavak Hačove dominacije i Vanjine šuterske forme. Novica i Frenki će polako podizati formu, u to ne sumnjam. Bilo bi odlično da na najteže evro gostovanje krenemo bez prekidanja pobedonosne serije, verujem da će tako i biti. Ajmo crno-beli!


Нема коментара:

Постави коментар