субота, 5. октобар 2019.

Igokea - Partizan 73-75

Pobedismo...


Nastavili smo uspešan niz i na otvaranju ABA lige. U prepunim Laktašima, koji je bio ispunjen našim navijačima u velikoj većini, srušen je domaćin teže nego što je očekivano. Počelo je trojkama na obe strane, mi smo nekoliko puta imali +5, ali smo na prvi mali odmor otišli sa minimalnom prednošću (25-26). U drugoj četvrtini smo prvi put napravili dvocifrenu razliku (29-39), ali je uporni domaćin nastavio da nam diše za vrat i nakon poluvremena (38-43). Furiozno smo krenuli u nastavku, međutim ni +13 u trećoj deonici (40-53) nije nam bilo dovoljno da mirno privedemo utakmicu. Naprotiv, Igokea je uspela čak i da preokrene rezultat 5 minuta pre kraja (69-68) i tako izbori triler završnicu u kojoj su čak mogli i da pobede ili dođu do produžetka da su bili precizniji u poslednjim sekundama. Pre toga, trojke su pogodili Gorda i Nidža(!) za 70-74, činilo se da ćemo izbeći neizvesnost, ali je Kori u našem poslednjem napadu bio polovićan sa penala, kao i u Veneciji pre par dana. Na sreću, protivnik se uplašio pobede pa smo ipak trijumfom startovali i na Jadranu. Raša nije ulazio u igru, pa je veću minutažu dobio Ubica koji je danas napunio 33 godine, i kapitenski predvodio ekipu na svoj rođendan. Ogi odličan u prvom poluvremenu, ali je u drugom stao a niko nije bio raspoložen da ga odmeni. Protivniku smo dozvolili veliki broj ofanzivnih skokova, i to je najveća zamerka ekipi večeras. Mora se koš mnogo bolje graditi, kao i popraviti učinak sa penala. Ipak, najbitnije je da smo pobedili iako nismo blistali, i tako na najbolji način poslali pozivnicu navijačima da ispune Arenu u što većen broju u utorak kada igramo sa Tofašom. Zaslužili su za sve prikazano od početka priprema. Vidimo se tamo. Volim Partizan!


Partizan: Walden 11, Zagorac 5, Paige 7, Gordić 5, Parakhouski 4, Jaramaz 13, Veličković 9, Birčević 8, Janković 8, Thomas, Peiners 2, Mosley 3.

3 коментара:

  1. Možeš li naći dribling Zagorca u trećoj ili četvrtoj četvrtini, nije dao koš posle toga, promašio je. Probaću da nađem koji je minut

    ОдговориИзбриши