недеља, 11. јун 2017.

Navijački ćošak: Ljubavni triler (by Beli medved)

"Zahladnelo popodne u Beogradu, šetam sa prijateljem i evociramo uspomene. Pada polako mrak. Ušli da prezalogajimo picu, završili sa istom, izlazimo kad ono gužva. "Šta se desava, da nije neko od poznatih stigao?", zapitao bi se običan posetilac tog lokala. Mi nismo obični posetioci. Ne, ovo nije početak nekog ljubavno-triler filma. Nakon par meseci pauze, opet sedim na klupama posmatrajući kako se Hala puni, a meni u glavi "A sada ih pustite". Pustimo ih da igraju košarku najbolje što znaju. Mi bi ih pustili ali neki ljudi nisu ih pustili.

Red ispred Pionira, traži se karta više za meč protiv legendarnog kluba sa ovih prostora - Cibone. Atmosfera u hali prava Grobarska. Neću vam ovde pisati o rezultatskom uspehu naših igrača, toga ste sami i (ne)svesni već o nekim mojim osećajima. Dolazi nam Olimpija, još jedan veliki klub, u stvari svi klubovi sa ovih naših prostora su veliki sem onih veštačkih. Senku na  ovu velelepnu predstavu za sve prave sladokusce je pokvario događaj vezan za "navijače" nakon čega sledi osipanja broja gledalaca u Pioniru što je kulminiralo malim brojem poštovalaca kluba na meču sa Borcem.

Meč protiv PAOK-a je bio svečarski i mislim da je to razlog sto momcima nisu porasla krila i otputovali u toplije krajeve. "A sada ih pustite..." se odnosilo na slučaj još uvek javno zamaskiranog slučaja trovanja tokom Kupa.

09. jun. 22:58, izlazim iz kafića, konobaru tražeci račun, on odgovara: "Kuća časti, vidimo se u Pioniru!"

Sada, nakon ovog 10.juna, ne verujem da ova sezona nije bila ljubavni triler."

Нема коментара:

Постави коментар